Intervisie

Wat is intervisie?
Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam of in opleiding zijn in hetzelfde vakgebied. Onderwerp van gesprek zijn de verrichte werkzaamheden en de daaraan gerelateerde problemen, oogmerk is dat de deskundigheid van de betrokkenen wordt vergroot en de kwaliteit van het werk verbetert.
Het is een vorm van kennisontwikkeling in een kleine groep professionals, managers of andere werknemers die een uitdaging of probleem gemeen hebben. Professionals en collega’s doen hier een beroep op de expertise van anderen om hen te helpen waardevolle inzichten te krijgen.


Wat is intervisie voor advocaten?
Intervisie voor advocaten is het bespreken van een niet-juridisch dilemma met vakgenoten, in groepen van 3 tot 10 personen. Het gesprek vindt plaats volgens een bepaalde structuur en onder leiding van een gespreksleider. Dit kan zowel online als offline plaatsvinden.
De bedoeling is niet om oplossingen aan te dragen of een oordeel te vellen. De bedoeling is om vragen te stellen waardoor inzicht ontstaat. Dat inzicht verkrijgt degene die het dilemma heeft ingebracht, maar ook de andere deelnemers leren van het gesprek. Intervisie is zo dus een manier om kennis te delen over elkaars beroep en werkwijze. Het biedt steun, bevordert de professionaliteit, zet aan tot persoonlijke groei en maakt de bedrijfscultuur meer open. Voor meer informatie neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op.


Ruth Galligan door de orde van advocaten aangewezen als gespreksleider intervisie. Intervisie is per 1 maart 2020 door de Nederlandse Orde van Advocaten verplicht gesteld voor alle advocaten en voor tenminste 8 uur per jaar in het kader van de kwaliteitstoets.
Ben je op zoek naar een geschikte gespreksleider voor en professionele intervisie? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op om de mogelijkheden te bespreken.